Isoleren en toch geld besparen?
Vermaco Dakwerken bvba geeft advies

Het plaatsen van isolatie tussen spanten en de dakbedekking is specialistenwerk. Doe daarom een beroep op de jarenlange vakkennis van Vermaco Dakwerken bvba voor het isoleren in regio Deinze. Een goed geïsoleerde woning heeft een positief effect op uw energiefactuur. En dat is mooi meegenomen, toch?

Er zijn verschillende soorten van isolatie mogelijk die samenhangen met de constructie van uw dak. Bij hellende daken wordt de isolatie aangebracht op, tussen of onder de houten spanten. Wanneer de isolatie gebeurt naar aanleiding van een renovatie raden we aan de isolatie tussen de spanten aan te brengen.

Bij de klassieke isolatie werken we vanuit de draagconstructie. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht tussen de spanten of de kepers van het dak. Meestal wordt er geïsoleerd met rotswol of glaswol.

De dikte van de isolatielaag wordt gekozen in functie van de beschikbare ruimte tot tegen het onderdak.

Premies

Volgens de Vlaamse dakisolatienorm moeten woningen tegen 2020 voorzien zijn van dak- of zoldervloerisolatie. Op zich een zware investering maar als u kiest voor isolatie kunt u aanspraak maken op premies van verschillende instanties.

De overheid geeft een belastingvermindering voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie)indien die geplaatst wordt door een erkend aannemer. Dit kan oplopen tot maximum 30% van uw investering. En ook de netbeheerders geven een premie voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie). In sommige gemeenten kunt u een premie krijgen voor dakisolatie.

Als u uw dak of een gedeelte ervan vernieuwt en ook dakisolatie plaatst, kunt u in aanmerking komen voor een verbeteringspremie.

Wij helpen u als erkend installateur graag het bos door de bomen te laten zien.
U vindt onze gegevens op de contactpagina.

Back to Top